Haina FACE pe om

Azi, la acea limba moarta care ne este bagata pe gat degeaba in a VIII-a, am avut de facut un text argumentativ pe tema „Haina face pe om!”
Majoritatea, acei moralisti, oameni integrii si corecti au spus ca nu hainele fac pe om, ci sentimentele sale profunde, trairile lui lacrimogene si conceptele gandirii sale. Tin sa le spun ca argumentele lor etice sunt de un mare rahat.

Nu te deranjezi sa-l tratezi nici macar cu o flegma intre nari pe un tip zdrenteros, sau pe o domnisoara „cu un pas inapoia modei”. Mereu o sa-i arati cu degetul pe acei oameni care nu au simtul esteticii, sau nu au posibilitatea de a se invesmanta armonios.
Suntem superficiali si in acelasi timp realisti. Intr-o lume a aparentelor, hainele au cel mai bun discurs, iar sentimentele noastre zac in bezna pana in ultima instanta.
Nu va mai chinuiti sa pareti corecti, inocenti si adevarati sufletisti ; natura noastra e de-o ipocrizie crasa (ma enerveaza cuvantu’ asta, nu puteau sa zica doar.. grasa ? tot MULTA inseamna. deci.. da), incercarile de a ne apara de inevitabil sunt inutile.
Haina FACE pe om.

Chestia de mai sus e actualizata pe 16 octombrie 2008, fiind sters postul original de pe data de 4 decembrie 2007.

P.S : HA! A doua zi, pe 5 decembrie am avut teza unica la mate.. iar acum sunt liceeana, cat timp a trecut!

Reclame

3 gânduri despre „Haina FACE pe om

 1. „Haina face pe om” … cum inteleg eu expresia mi se pare tampita. Haina nu face pe om. Daca unu se imbraca intr-un fel nu inseamna ca e in vreun fel sau altul. O exprimare cam ambiguua da … in fine.
  Insa … se poate privi din mai multe „unghiuri”. Haina te poate face sa ai multa incredere in tine. Ai mai multe incredere in tine te simti altfel te comporti altfel. Ergo … esti alt om. Q.E.D.
  Na … daca privesc pe cineva altfel in functie de cum e imbracat. Evident. Ok … daca cineva nu are foarte multi bani de dat pe haine nu ma face sa il privesc altfel. Si chiar nu sunt ipocrit … acum. Oricum am intalnit oameni fara prea multi bani care chiar stiau cum sa se imbrace. E mai greu ce-i drep. In rest insa. Cum am mai spus si la mine felul cum se imbraca spune destule despre om, Bun, rau … da spune ceva. Din punct de vedere al unui profil psihologic … ca sa folosesc o exprimare mai pretentioasa.
  Ma rog … prea multa vorbaraie pentru o expresie cretina.

  Asa … sa nu uit. Te vad fata desteapta asa ca sunt sigur ca nu o sa ai probleme maine 😉 … azi … in fine. Succes oricum.
  Cel mai probabil ai sa vezi comentariul dupa da’ na …

 2. Darcu – Nu am zis ca haina il face pe om intr’un fel sau altul , haina e doar un scut aparent .. ne face sa ne creem o prima parere , la prima vedere . Din punctu’ meu de vedere putini sunt aceea care uita de prima parere eronata si’si dau seama de adevarata valoare a persoanei respective ; cum ai spus si tu , „problema” se poate privi din mai multe unghiuri . Multumesc de urari >:D< .

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s