.. somn adanc

Trecuse atata timp .. insa viata ei din ultima vreme nu se schimbase . Intr’un singur an s’a transformat ; din fata vesela , plina de energie , care nu rata nicio iesire in club ramasesera doar amintiri . Acum zambea rar , se imbolnavea repede , avea permanent dureri de cap , febra si pe nimeni alaturi de ea .
A sperat intotdeauna ca’si va reveni si va continua acea viata fara griji , acel trecut in care conta doar distractia , serile in cluburi si barbatii pe care’i manevra dupa bunul plac – dar a ramas doar o speranta , caci starea sa fizica si psihica se inrautatea cu fiecare zi ce trecea .
Intr’un sfarsit , la indemnul putinilor prieteni care’i mai ramasesera alaturi , a hotarat sa’si faca analizele si sa urmeze un tratament . Nu’i venea sa creada ca pana atunci nu facuse nimic , doar s’a lamentat si a continuat sa se afunde in starile de anxietate , dureri de cap si alte stari oribile .
Rezultatul analizelor s’a prezentat ingrijorator pentru medicul sau . Nu era sigur de nimic si nu vroia s’o panicheze si pe ea , i’a spus ca trebuie sa mai faca o serie de analize pentru ca nu poate sa dea un diagnostic clar . Cu incredere , a urmat sfatul medicului sau , fara sa stie ca defapt avea sa faca un test HIV .
La examinarea rezultatelor finale , doctorul stia ca nu avea cum s’o mai minta , trebuia sa’i spuna ca e purtatoare de HIV , intr’o faza terminala .
Momentul adevarului a fost teribil pentru ea , a simtit cum pamantul ii fuge de sub picioare si cerul se prapadeste deasupra ei . Totul in jur de invartea , nimic nu mai era clar , totul sumbru – culorile disparusera si ea ramasese in ceata cu intrebari la care nu gasea raspunsuri .
Singura vinovata era ea , dar acum nu mai putea reface nimic . Trecutul era trecut – nu putea fi reparat iar prezentul la fel de crunt , oare cum ramane cu viitorul ? .. nu vroia sa se gandeasca .
Serile de distractie si noptile pierdute in hoteluri nu mai insemnau nimic , moartea era atat de aproape .. niciodata nu si’ar fi inchipui ca va sfarsi asa .
A hotarat sa’si tina boala in secret , nu vroia ca ceilalti sa o priveasca suspicios , ca pe o ciudata . Subconstientul era supraincarcat , se invinuia singura , se intreba oare cati oameni a infectat ?! oare de cati ar fi putut fi infectata ? .. toate greselile apasau asupra constiintei ei si nu mai putea continua cu farsa din care facea parte .
Seara , a hotarat sa’si inlocuiasca tratamentul cu un pumn de somnifere . Isi dorea un somn vesnic , fara dureri si .. de asta a avut parte – se pare ca a ramas aceeasi fiinta care ‘a reusit tot ce si’a propus’ .

Reclame

3 gânduri despre „.. somn adanc

  1. E mai mult decât trist. Dar sentimentul de vinovăţie ar fi trebuit să o împingă să facă şi lucruri bune după atâtea greşeli. Iar renunţarea nu cred că era unul din ele…

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s