Life’s anatomy

Când fluturi în splină mi-au inspirat logoree aiuristică cliseica şi pleonastică, oamenii scriau frumos. Despre ei, despre decibeli celulari, despre tramvaie şi astronauţi, despre Monroe şi Manson. Despre paradoxuri. Adică viaţă.
Religia nu e răspunsul. O sarabandă de dogme legendare dictate de Dumbledori clonaţi e doar o sarabandă de dogme legendare dictate de Dumbledori clonaţi. Nicio subtilitate în asta. Psihologia inversă nu s-a pervertit în religie şi miracolele se numesc medicină. We got it, we can discuss religion all day long. Religion never stops because religion never began. Vechiul Testament, Biblia lui Iehova, Cartea lui Mormon.. mai bine discutăm despre Harry Potter. Sau Hermione. At least she was hot.

Politică. Viitorul ţării noastre e în mâinile voastre. Voi, tinerii acestei republici, sunteţi pionierii schimbării. Voi veţi hotărî legalizarea prostituţiei, a mariajului homosexual, premierea transexualilor pentru „Nopţi albastre” şi alte astfel de probleme cruciale tipic româneşti. Viitor există şi este, bineînţeles, în mâinile noastre. În mâinile fiecăruia. Mâini de condei, mâini pline de vaselină, mâini valsând pe şevalet, mâini tăbăcite de săpa sau.. gantere. Viitorul este un individ. Un cerşetor de speranţe care primeşte presupoziţii. Un cerşetor de ciment care primeşte chirpic. Un cerşetor de individualitate care primeşte uniformizare. Viitorul e trist şi nimeni nu-i întinde o batistă. Politica nu e răspunsul.

Stocul de batiste s-a terminat şi şerveţelele nazale sunt scumpe. Hârtie igienică ?

Reclame

6 gânduri despre „Life’s anatomy

  1. Te invidiez! Cuvintele nu mai au prea mare insemnatate pt mine, dar tu pictezi cu ele. Si nu un Grigorescu, ci un Degas. Scrie mai des! Sufera, daca e nevoie! Veseleste-te, daca-ti trebuie directia cealalta!

    • Plecati toti in diaspora si lasati-ma pe mine in Romania, sa fac un cult din patriotism si nationalism feroce, mai ceva ca-n Franta. Imi fac griji si asta ma face fericita, gandesc si ma sperii de revelatii, dar revelatiile ma fac fericita. Acum, fiecare cu tara si fericirea lui, zic.

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s