There is no peace that I’ve found so far

„Scrie mai des! Suferă, dacă e nevoie! „, mi-a spus cineva odată. Mi-a adus aminte de „Torturați-l pe artist” de Joey Goebel, din vremea în care adormeam pe coperte lucioase, citeam la verticală și diagonală și nu mi se părea nimic porno în asta. Țineam evidența cărților citite și speram să ajung la un număr frapant pe care să-l includ subtil în conversații, mai mult din entuziasm decât din falsă modestie. Îmi amintesc cum mergeam la bibliotecă de vreo 2 ori pe lună și ajungeam la liceu cu vreo 5 cărți în plus în ghiozdan; cărți cu cele mai „atrăgătoare” și misterioase titluri: liturghii negre și alte blasfemii, sinucideri de fecioare și cosmetici ale dușmanului. Mă doare să-mi amintesc. Un pic.

Nu se scrie întotdeauna din suferință, ci dincolo de bine, dincoace de rau de ea. Când parcă ai ieșit din propriile orbite și-ți vezi corpul străveziu leșinat în fotoliu, cu mâinile umblând alene pe niște clape la fel de obosite ca si tine; se scrie cu sânge și limfă, din umori și măduvă. Respiri cadențat și te doare.
Am alfabetul abecedarul gravat pe piele, căci rănile-mi sunt disciplinate, așezate de la A la Z. Am disciplină-n suferință și-atâta dezordine în fericire… fericirea, un labirint care mă leagă doar de deznădejdi. Scrisul e un pansament ieftin, un înlocuitor pentru extaz, un aspartam cancerigen pe care toți îl ocolesc, iar eu, din straniu masochism, îl acompaniez din plictiseală.

Cred că viața nu mă place îndeajuns. Nici eu nu i-am dat prea multe motive, cred. Nu am fost nici prea, nici foarte, nici extremă sau frapantă, nici saturată sau dizolvată. Poate dintr-un mijloc, dintr-o grămadă blurata, from a shade of grey, cu pretenții de roșu aprins, dintr-un surâs ce s-a stins.

Reclame

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s