out of fairytales

În România se spune Cui pe cui se scoate. Personal, mi se pare un proverb neinspirat și deloc artistic. Aproape ca toate proverbele românești, care niciodată nu ajung la rangul citatelor internaționale care kick ass pe wall-ul tuturor elevilor de liceu. Sau al meu, mai old fashion.

Cuiul nu se scoate. Poate, doar cu ceva la fel de înspăimântător ca un ciocan. Sau topor. Te doare să îl ai acolo, înfipt în piele, despicând 7 straturi ca Moise între 5 galoane de sânge, dar te doare mai tare când îl scoți. Nu procesul, ci finalul. Nu obișnuința, ci tot ce ești tu cu el înfipt în piele, ochi, gingie și ce alte locuri la fel de dureroase mai știi. Dar unora le place vorba asta, ceva mai custom, demna de un intelectual. Îmi place să cred că e doar ipocrizie. Mi-e teamă totuși că nu-i.

Pentru că nu sunt îndeajuns de deșteaptă să aranjez niște cuvinte inteligente în forma unui citat, le fur de la alții. Se spune (din nou, citate) că „artiștii” buni împrumută, cei kick ass fură. Cândva aspiram la o poziție de serial killer. Tâlhăria de cartier nu era tocmai visul meu, dar câte vise se-mplinesc? Prin urmare..

The most painful state of being is remembering the future, particularly the one you’ll never have. Un fel de cu toții avem memoria trecutului, dar câți dintre noi pe-a viitorului? într-o manieră mult mai tranșantă, oribil de realistă și teribil de dezarmantă.

Nu știu dacă idealismul la care aderasem în trecut m-ar fi ajutat acum. Să crezi în unicorni e fain, dar deplorant și strigător la cer în fața realității. Strigător la cer, uite o expresie românească frumoasă. Dramatism. Adolescență.

Reclame

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s