Nicoleta in Tara Minunilor

E multă gălăgie dincolo de ușă. O ușă glisantă, identică cu mii de alte uși banale vândute în Ikea, o ușă ce duce în locul pe care toți îl știm, din cărți sau filme, din vise sau povești, din cotidian, din firescul public. Voci distincte dar imperceptibile, pulsând în corzi fericiri ieftine, îndelungi tristeți ascunse de-un timbru antrenat și politețuri anoste în griuri diluate.
Dincolo de ușă.. .sunt fețele pe care pe care nu le uiți, a căror memorie te refuză ca pe-un transplant ostil, pe care le scrutezi de sub sprânceana îmbătrânită de kilometrice slalomuri în neant, dar care trec blazate, fluturându-ți ciucurii de la fular în graba lor
Dincolo, sentimentul are-un termen de valabilitate, ruginește-n lacrimi și se risipește incurabil, nesuportând renovare. Zâmbetele sunt vii.. și-atât de Colgate într-o întrecere cu Winterfresh, c-aproape te îmbie în prosteala asta regizată de-un Dumnezeu bilionar. Iar puritatea.. puritatea stă pitită-n adâncul ochilor lor, parcă ținută-n lanțuri, ca pe o rușine națională. Reevaluarea tuturor aaa..? NU.

Sunt dincoace de ușă și privesc teatrul pe gaura cheii, gratuit. Din când în când strig; iar vocea îmi confirmă că trăiesc, că n-am ieșit din mine, rătăcind ca o fantomă bezmetică. Dincoace e nedorit, ocolit și hărțuit; ..de propriul proprietar.

Reclame

Tell me

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s